воскресенье, 17 мая 2020 г.

Дорогі діти!

Щотижня, під час дистанційного навчання , ми з вами говорили на головній сторінці про книги, ЗНО, природу, те, що нас оточує.
А сьогодні просто послухайте одну з чудових музичних композицій Едварда Гріга "Ранок"


Е́двард Га́геруп Гріг — норвезький композитор періоду романтизму, музичний діяч, піаніст, диригент, основоположник норвезької професійної композиторської школи .
 І ось прочитайте уривок з казки "Хо" М.Коцюбинського "Ранок у лісі".



Ліс ще дрімає в передранішній тиші... Непорушно стоять дерева, загорнені в сутінь, рясно вкриті краплистою росою. Тихо навкруги, мертво... Лиш де-не-де прокинеться пташка, непевним голосом обізветься зі свого затишку. Ліс ще дрімає... а з синім небом вже щось діється: воно то зблідне, наче від жаху, то спахне сяйвом, немов од радощів. Небо міниться, небо грає усякими барвами, блідим сяйвом торкає вершечки чорного лісу... Стрепенувся врешті ліс і собі заграв... Зашепотіли збуджені листочки, оповідаючи сни свої, заметушилась у травиці комашня, розітнулося в гущині голосне щебетання й полинуло високо — туди, де небо міниться, де небо грає всякими барвами...
На галяву вискакує з гущини сарна і, зачарована чудовим концертом, зупиняється, витяга цікаву мордочку до кривавої смуги обрію, що червоніє на узліссі поміж деревами, і слуха.
Полохливий заєць, причаївшись під кущем, пригина вуха, витріща очі й немов порина ввесь у море лісових згуків...

Нехай у вас все буде добре! 
Чистоти і добра! Гарного тижня!
Весной в саду... - анимация на телефон от havafara №1457726 ...




Комментариев нет: